Asics Fujitrail Jacket

Huipputason polkujuoksijoiden kanssa kehitetty Asics Fujitrail -juoksutakki yllättää ja hämmästyttää testaajat monta kertaa. Erittäin kevyt ja hengittävä Fujitrailin takki on kehitetty juoksijoille, jotka liikkuvat vaihtelevissa olosuhteissa ja maastoissa.

Miesten testitakki oli pirteän keltainen.

Testaajat käyttivät takkia talvi- ja kevätkeleillä: muutamasta pakkasasteesta +5 asteeseen. Toisella testaajalla oli talvikeleillä takin alla merinovillainen, pitkähihainen paita, mutta varsinkin kovemmissa vauhdeissa se oli liikaa. Takki tarjosi kylmilläkin keleillä erinomaisen suojan kylmältä ja tuulelta. Uskomatonta, kun ottaa huomioon kuinka kevyeltä “kesätakilta” tuote aluksi vaikuttaa.

Toinen testaaja laittoi takin alle vaihdellen erilaista kerrastoa merinovillasesta puuvillaan ja kevätkelillä t-paita oli lenkillä takin alla sopiva.

Vedenpitävä DWR-kangas jättää vesipisarat helmeilemään takin pinnalle, mutta takki ei missään nimessä tunnu liian tiiviiltä sadetakilta. Ilma kiertää laserleikattujen tuuletusaukkojen ansiosta erinomaisesti. Testaajalle sattui yhdellä lenkillä noin 15 m/s vastatuuli, mutta takki suojasi tältäkin puhurilta mainiosti.

Polkujuoksijalla toimiva leikkaus

Lisämukavuutta tarjoaa säädettävä huppu, joka todellakin suojaa päätä kolmelta eri suunnalta. Hupun elastinen otsapanta täydentää kokonaisuuden. Hihoissa on erilliset kuminauhat, joiden avulla hihat voi vetää rystysten suojaksi.

Huppu on tarpeellinen tuulisissa keleissä.

Fujitrailin leikkaus on erityisen onnistunut. Takkia ei huomaa päällään kovissakaan vauhdeissa ja tilanteissa, joissa täytyy esimerkiksi kyyristellä kaatuneen puunrungon alta tai hypätä polulla olevan esteen yli. Liikeradat pysyvät luonnollisina ergonomisen rakenteen ansiosta. 3D body motion– tekniikkaan perustuva ergonomia antaa erinomaisen liikkumisavapauden ja mahdollistaa myös takin alla tai päällä käytettävän juoksuliivin. Lisäksi ilmanvaihtoaukot ovat juuri oikeassa kohdassa ja näin ollen viilentää juoksijaa suorituksen aikana.

Juostessa takin pitää tuntua siltä, ettei takkia olisi päällä ollenkaan.

Molemmat testaajat pitivät hupun, hihojen ja helman pituutta täydellisinä.

Keveytensä ansiosta takin saa pakattua pieneen kokoon ja se kulkee kätevästi mukana esimerkiksi juomaliivissä. Rintataskuun mahtuu juuri ja juuri iPhone 7:n kokoinen älypuhelin. Takin helma on sopivan pitkä ja suojaa alaselkää. Vyötärönauha ei ole kiristettävissä, mutta on säädetty valmiiksi juuri sopivaksi. Naisten S-koon takissa pituus ja leveys olivat oikein mitoitettu 162cm pituiselle juoksijalle. “En itse pidä liian pitkistä takeista tai että takkia joutuu alareunasta sitomaan. Juostessa takin pitää tuntua siltä, ettei takkia olisi päällä ollenkaan.”

Trailrunning Finlandin arvio

Ominaisuuksiltaan takista ei löytynyt mitään kehitettävää. Sen vettähylkivä kangas on kevyt ja joustava, eikä rahise päällä. Ulkonäöltään takki on kaunis ja valittavissa neutraalit värit, joihin voi yhdistää muita värikkäitä tuotteita.

Muita takkeja ei ole tullut enää heitettyä lenkille päälle. Takin keveys ja tuntuma päällä on aivan huippua. Kun tähän vielä lisää, että takki on täysin heijastava, on tässä asuste, joka täyttää vaativankin juoksijan tarpeet. Yksinkertaisesti huipputuote!

Testaaja: mies, aktiiviharrastaja; nainen, kilpaharrastaja

Juostut kilometrit: 150km

Istuvuus: 

Ulkonäkö: 

Tuulenpitävyys: 

Vedenpitävyys: 

Käyttötarkoitus: Juoksu vaihtelevissa maastoissa ja olosuhteissa

Suositushinta: 104,95 €

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X