Lavaredo Ultra Trail

Vuoden 2026 Olympiakaupungissa Cortina d’Ampezzossa järjestetty La Sportiva Lavaredo Ultra Trail by UTMB® -tapahtuma käsitti tänä vuonna 4 päivää kilpailuja jossa 4 285 juoksijaa yli 70 maasta asettuivat lähtöviivalle. Täältä Dolomiittien sydämestä, Unescon maailmanperintökohteesta noustaan eri matkoilla viereisille vuorille jossa edetään osittain 2. maailmansodan aikaisilla urilla jylhien vuorten huippujen väleissä. Suomalaissilmin nousua tulee näissä maisemissa rutkasti, mutta polut ovat varsin juostavia.

Dolomiittien loistoa aamun sarastaessa LUT juoksijoille. Kuva: Jan Nyka

Antilan kansainvälinen läpmurtokausi menossa

Johanna Antila osallistui Ultradolomites kisaan jossa matkana 80 km ja nousua 4600 m. Antila on tänä vuonna ottanut askeleen isompiin kansainvälisiin ympyröihin ja saavutti nyt toistaiseksi kovimman tuloksensa ollen kisassa hienosti 2.

Antila kommentoi taipalettaan: “Kisa oli kaikinpuolin onnistunut ja olen iloinen ehjästä suorituksesta. Sain itsestäni irti kaiken, mikä oli juoksuun annettavissa. Reitillä oli rankkoja jyrkkiä nousuja, jotka sujui itseltäni nyt yllättävän vahvasti. Käytin ensimmäistä kertaa kisassa sauvoja ja nyt olivat kyllä tarpeen. Lopun useiden kilometrien mittainen pitkä alamäki koetteli jalkoja todella rajusti.”

Johanna aloitti kisan maltillisesti, mutta otti paikkansa kisan toisena jo aikaisessa vaiheesssa eikä luovuttanut sitä missään vaiheessa. Eri kärkeen amerikkalaiseen Kelly Wolfiin oli pitkään parin kolmen minuutin luokkaa ja ennen viimeistä pitkää alamäkeä Antila oli vain reilun minuutin kärjestä!

“Kaikinpuolin hyvin järjestetty kisatapahtuma. Reitillä oli paljon hyvin juostavaa pätkää, mutta myös erittäin teknistä kivikkoa ja juurakkoa. Reitti oli kohtuu hyvin merkitty ja huolllot toimivia. Kuulin, että reitti oli upea, mutta en kuitenkaan maisemia katsellut vaan koko ajan sai painaa eteenpäin.”

Kyseessä oli Antilan ensimmäinen UTMB World Seriesin kisa ja hän iloitsi onnistumisestaan: “Tästä on nyt hyvä jatkaa palautumisen kautta kohti kovempaa harjoitusjaksoa ja elokuista CCC:tä.”

Simpanen hyvässä vauhdissa UTMB:tä kohti

Juuso Simpanen oli parin viikon dolomittileirin päätteeksi mukana 120km:n mittaisessa Lavaredo Ultra Trail matkalla jossa nousua tulee 5800m.

“Hieno kokemus päästä näkemään läheltä maailman huippu polku-ultraajien suorittamista. Selkeästi jyrkät ylämäet on itsellä kehityskohde. Alamäissä pääsin ohittelemaan hyvin jengiä, mutta ylämäissä en pysynyt perässä. Kokonaisuutena ihan hyvä veto. Top10-sijoitus jäi minuuttien päähän, vaikka itsellä ei mikään nappisuoritus, joten hyvällä tiellä ollaan UTMB-projektia ajatellen”

Maija Oravamäki juoksi 48km:n mittaisella Cortina Traililla hienosti 6. sijalle.

Suomalaisilla tulee olemaan paljon mielenkiintoista seurattavaa elokuisella Ultra Trail du Mont Blanc -kisaviikolla!

Lavaredo Ultra Trail tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X