Juho Ylinen podiumilla Transgrancanarialla

Kenialainen Robert Pkemoio on voittanut Transgrancanaria Marathonin ajalla 3:25:30. Hänestä tuli ensimmäinen afrikkalainen urheilija, joka on voittanut Transgrancanaria-kilpailussa minkään matkan sen 21-vuotisen historian aikana.

Kenialainen saavutti maaliin kahdeksan minuuttia ennen yhtä kilpailun suosikeista, italialaista Roberto de Lorenzia (03:33:20), joka oli loppusijoituksen toinen. Suomen Juho Ylinen (03:34:19) nousi ensimmäistä kertaa Transgrancanarialla podiumille ollessaan kolmas tässä Spartan Trail MM-sarjan osakilpailussa.

TGC 2023 Maratonin miesten kärkikolmikko. Kuva: Jordi Saragossa

Ylisen leiri toi hedelmää

Juho Ylinen aloitti rohkeasti täksi vuodeksi uudistetulla reitillä jossa noistaan liki tuhat metriä ensimmäisellä kympillä. Kärkikolmikko de Lorenzi, Ylinen ja Pkemoio irtautui pian mutta reitin korkeimmalla kohdalle tullessa kenialainen oli jo saanut kiskottua ratkaisevan muutaman minuutin kaulan muihin.

Pkemoio keulassa Roque Nublolla. Kuva: Jordi Saragossa

“Pitkä harjoitusleiri Gran Canarialla on auttanut, jotta sain tänään tehtyä näin hyvän juoksun kun pidemmät alamäet ja ylipäätään tämmöisessä maastoissa juokseminen sujuu. Viimeinen 15 kilometriä alkoi olemaan taistelua ja viimeinen kolme kilometriä oli todella tiukkoja kun syke huiteli 195:ssä vaikka mattotestissä on irronnut maksimisykkeeksi vain 187!” Ylinen toteaa.

Juho Ylinen nousee pilvestä Roque Nublolle. Kuva: Jordi Saragossa

“En muista milloin olisin viimeksi ollut noin tiukoilla, mutta tyytyväinen olen että sain taisteltua loppuun asti ja podiumille. Tämä oli kyllä rankin juoksemani kilpailu!”

Boström teki paluun vammojen jälkeen

Mårten Boström oli kisan ennakkosuosikkeja kahden edellisvuoden (3. 2021) ja (2. 2022) saavutusten perusteella mutta sijoittui vasta 11. sijalle. “Olen erittäin tyytyväinen että pystyin juoksemaan näin pitkän matkan täysin kivuitta ja kroppa toimi moitteettomasti” puolen vuoden vammakierteestä paluuta tekevä Salomonin juoksija iloitsi. “Tämä kisa jos mikä on riittävä testi että olen palannut – Nyt uskallan taas alkaa juoksemaan pidempiä treenejä!”

Mårten kipuaa Maratonin varrella vuoren päälle. Kuva: Jordi Saragossa

Naisissakin pohjolaisväriä podiumilla

Nuria Gilille kiistaton voitto naisten sarjassa. Gil saavutti maaliin ajallaan 04:08:00. Espanjalainen oli maalissa kymmenen minuuttia ennen ruotsalaista Johanna Åströmiä (04:18:11). Gemma Arenas oli kolmas (04:21:32). Anna-Stiina Erkkilän nimi oli lähtölistoilla, mutta nainen hiihteli samaan aikaan Lapissa.

TGC 2023 Maratonin naisten podium. Kuva: Jordi Saragossa

Maratonin tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X