Kahdeksan suomalaista MM-kisojen Short Traililla

Torstaina 8.6.2023 Itävallan vuori- ja polkujuoksun MM-kisoissa on lyhyen polkukilpailun vuoro – matka 45,2km, nousua 3132m+ ja laskua 2719m-. Kisan lähtö on Innsbruckissa, josta juoksijat etenevät vanhan kaupungin läpi “kultaisen katon” ohi ja suoraan Nordketten jyrkkiin ja teknisesti haastaville poluille tunnettujen Höttinger Bild ja Rauschbrunnen kautta.

Kuva: WMTRC 2023 / Roastmedia

Reitti jatkuu Inn-laakson halki, kulkee Kranebittenin alueen kautta, josta ensimmäinen iso nousu alkaa kilometristä 10. Seuraavalle osuudelle on ominaisia viehättäviä tirolilaisia polkuja pikkukylien läpi, ennen kuin reitti nousee vähitellen alppimaastoon Nockspitzen juurelle. Mutterer Almin (km 22) ja Birgitzköpflhausin kautta päästään kauniin Kalkkögelin alueelle, joka tunnetaan “Pohjois-Tirolin dolomiitteina” ja muodostaa MM-kilpailujen polkukilpailujen sydämen. Juoksijat saapuvat “Schlickiin” vaativien nousujen kautta ja ohittavat Kreuzjochin 2136 metrin korkeudessa (km 36), viimeisen huoltopisteen, johon pääsee gondolilla. Lumivyöryesteiden välistä ylitetään vuoren kyljessä Starkenburger Hütteen, josta vain 6km:n jyrkkä alamäki erottaa urheilijat maaliviivasta.

Short Trail

Lähtö Suomen aikaa: 10:00

Suomalaisista viivalla on: Mårten Boström, Tuomas Kari, Antti Parjanne, Otto Saikkonen, Juha Sorvisto, Juho Ylinen sekä Paula Havu ja Erika Lehtola

Suora lähetys kilpailusta on nähtävissä allaolevan englanninkielisen videostriimin kautta:

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X