Knog Bandicoot 250 lumen

Knog on australialainen yritys, joka valmistaa mm. pyörän- ja otsalamppuja. Bandicoot tarkoittaa pussimäyrää. Testaajat käyttivät Knogin tuotteita ensimmäisen kerran. 

Bandicoot on valmistettu täysin silikonista ja se istuu napakasti pään ympärille, eikä valu tai heilu kovassakaan vauhdissa. Otsalampun kiristys on helppoa ja yksi koko sopiikin monen kokoisiin päihin. Käytön jälkeen otsaan jää hetkeksi aikaa painauma, mutta senkin voi välttää käyttämällä esimerkiksi tuubihuivia tai pipoa lampun alla.

Bandicoot painaa vain 58 grammaa, minkä takia se on hyvin huomaamaton käyttäjälleen. Laitteessa on sisäinen, pieni akku, joka ladataan USB:n kautta. Jos USB-laturin kytkee laitteeseen väärin päin, latausvalo ei syty. Tämä on hyvä ominaisuus. Täysin tyhjän lampun lataaminen täyteen kestää testaajan kokemukseen mukaan 3,5-4 tuntia, mikä on aika paljon. Akkua ei voi vaihtaa uuteen, joten käyttöikää lampulla lienee ahkerassa käytössä vain pari vuotta.

Lampun käyttö on kohtalaisen helppoa. Toimintoja säädellään kahdesta nappulasta. Tehoja lampusta saa maksimissaan 250 lumenia. Akkuvirta riittää valmistajan mukaan 8-105 tunniksi riippuen valoisuudesta ja käytettevästä valotehosta. 200 lumenin teholla käyttöaika pitenee vähintään 12 tuntiin. Laitteessa on myös maksimissaan kuuden lumenin lukuvalo sekä punainen valo, joka on erityisen kätevä liikenteen seassa juostessa. Hyvää on myös se, että laite muistaa edellisen valinnan uudelleen käynnistettäessä. 

Näillä tehoilla lamppu sopii parhaiten urbaanijuoksuun, missä on muitakin valonlähteitä. Täysin pimeässä metsässä lamppu valaisee edessä kiemurtelevaa polkua kohtalaisesti, mutta tehokkaisiin suunnistuslamppuihin tottuneelle se ei ole tarpeeksi. Kartan luku onnistuu toki vaivatta.

Knog Bandicootin paras ominaisuus on punainen valo, joka värjää ison osan silikonipannasta tehden juoksijasta helposti havaittavan liikenteen seassa edetessä. Tätä valoa käytettäessä voi turvallisesti liikkua citypoluilta liikenteen sekaan.

Tältä Knog Bandicootilla varustettu juoksija näyttää pimeässä

Video polkujuoksijasta yöllä: https://www.youtube.com/shorts/VGNPhf28XE

Valmistaja suosittelee Knog ModeMaker -nimisen applikaation asentamista. ModeMakerin avulla lampun voi ohjelmoida omiin tarpeisiin sopivaksi esimerkiksi usean vuorokauden mittaiseen suoritukseen tai maksimaalista valotehoa vaativaan kovavauhtiseen harjoitukseen.

Teknikset tiedot

Valotyyppi: LED

Valoteho: 250 lumenia

Tehovalinta: korkea: 250, matala: 4 lumenia

Toiminta-aika: 8 – 105 tuntia

Koko: sopii 30 – 66 cm pään ympärysmitalle

Lataus: integroitu USB-A liitin

Latausaika: 4 tuntia

Paino: 60 g

Vesitiiveys: Kyllä, IP67 mukaisesti

Trailrunning Finland arvio

Ulkonäkö:

Istuvuus:

Testaaja: aktiiviharrastaja, kilpakuntoilija ja eliittijuoksija

Tuotteen testikäyttö: 12 lenkkiä hämärällä ja pimeällä, yhteensä 6 tuntia

Testituotteet tätä artikkelia varten saatu maaliskuussa 2023.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X