Camelbak Octane 22 juoksureppu

Etsitkö isompaa reppua pidemmille juoksuvaelluksille tai työmatkaliikuntaan? Kisakäyttöön sopivissa juoksuliiveissä ei ole tarpeeksi säilytystilaa yön yli kestäviin juoksuseikkailuihin, joten halusimme testata voiko reppuun pakata kaikki tarvittavat varusteet.

Camelbak Octane nimessä oleva 22 viittaa repun tilavuuteen, joka on 22 litraa. Tähän lukuun lasketaan kuitenkin vain sisätila, mutta ulkopuolen venyviin verkkotaskuihin mahtuu tarvittaessa kymmenen lisälitran verran tarvikkeita tai eväitä. Tämä reppu on päivitys Octane 25 repusta – parannusta on muun muassa selän materiaalissa.

Taskuissa on mistä valita

Repun hallintakeskukseen, eli etuosan taskuihin mahtuu kaksi isoa lötköpulloa, kartta, avaimet, kännykkä vetoketjulliseen taskuun sekä roskat erilliseen pieniaukkoiseen taskuun. Pilli hätätilanteita varten löytyy etuvasemmalta, jossa se sujahtaa huomaamatta taskuun puhallusta odottamaan.

Repun ulkopuolen taskut antavat runsaasti lisäsilytystilaa.

Repun mukana tuleva kaksilitrainen Fusion-juomarakko kuljetetaan omassa vetoketjullisessa selkätaskussa, josta putki tuo juoman käden ja suun ulottuville eteen oikealle puolelle. Erilliseen selkätaskuun voi vaihtoehtoisesti pakata myös ohuen retkipatjan tai läppärin. Sauvojen kuljetukseen löytyy lenkit repun takaosasta, mutta ne saa kätevämmin sujautettua sivustalla olevaan taskuun.

Fusion-juomasäiliö suljetaan vetoketjulla.

Säätövaraa löytyy

Näin isossa repussa säädöt nousevat tärkeään rooliin. Etupuolelta löytyy kaksi pienenpää säädettävää kiinnitysklipsiä, jotka liikkuvat pystysuunnassa sekä lantiovyö, jossa kaksi vetoketjullista taskua (patukoita, geelejä, pipoa, hanskoja, otsalamppua tms. varten) ja säädettävä kiinnitysklipsi. Hoikahkot testaajamme olisivat toivoneet että lantiolta olisi saanut reppua vielä kireämmälle, sillä säätövara loppui kesken kesällä kevyillä varusteilla liikuttaessa. Olkien yli menevät repun osat sai kätevästi tiukennettua jopa liikkeellä ollessa juomarakon tyhjentyessä.

Säätövaraa löytyy kolmessa kiristysklipsissä repun etupuolella.

Octane 22:ssa on käytetty hyvin pehmeitä ja hengittäviä materiaaleja selkäosassa, joten repun sisältö ei tunnu läpi. Vain repun yläosan saa kiristettyä litteäksi, joten mikäli reppu ei ole täynnä saattaa sisältö hölskyä kovassa menossa. Näin ison juoksurepun pakkaukseen kannattaa kiinnittää huomiota ja sitä helpottaa 8 pikkutaskua repun sisäosassa. Iso tavaratila aukeaa tuplavetoketjulla niin että koko sisäosa paljastuu ja pakkaaminen sujuu ikään kuin matkalaukkua pakkaessa varusteita pinoen.

Etupuolen taskuissa kulkeutuvat tärkeimmät juoksun aikana tarvittavat varusteet

Reppu on valmistettu kauttaaltaan vettähylkivästä Cordura-materiaalista. Lisäksi repun alosasta löytyy repun päälle sujautettava kirkkaan keltainen, huomiovärinen, sadesuoja.

Sadesuoja omn integroitu repun alaosan taskuun.

Repusta on olemassa vain unisex malli, jossa tumman harmaa väritys ja heijastavat yksityiskohdat.

Teknikset tiedot

Tilavuus: 22 litraa

Paino: 890 grammaa

Sadesuoja: kyllä

Koko: 84-119 cm rinnan ympärysmitta, 78-135 cm lantion ympärysmitta

Mitat: 44 x 25 x 20 cm

Väri: tummanharmaa ja valkoinen

Hinta: 160 €

Trailrunning Finland arvio

Camelbak Octane 22 on oiva kaveri yön yli kestäviin juoksuvaelluksiin. Hyvällä pakkauksella reppuun mahtuu eväät, kevyt teltta, kesämakuupussi, makuualusta sekä kaikki muu tarvittava ja juoksu onnistuu kuitenkin. Nopeassa juoksussa reppu rupeaa heilumaan, mutta sitä on liki mahdoton välttää tällaisella varusteiden määrällä. Pitkillä juoksuseikkailuilla tulee kuitenkin käveltyä osa matkaa ja eteenkin teknisimmät polkupätkät.

Ulkonäkö:

Istuvuus:

Testaaja: aktiiviharrastaja ja kilpajuoksija

Tuotteen testikäyttö: 21 lenkkiä vuorilla ja poluilla

Testituote tätä artikkelia varten saatu huhtikuussa 2023.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X