Sierre-Zinalissa vahva suomalaisedustus

12. ELOKUUTA 2023, LÄHTÖ KLO 10.55, 31KM, 2200M V+

Kolme ensimmäistä GTWS-kilpailua ovat takana, nyt Golden Trail World Series on matkalla Sveitsiin legendaariseen Sierre-Zinalin kilpailuun 12. elokuuta, joka viettää 50-vuotisjuhliaan. Paikalla juhlissa on ilahduttavan monta suomalaista: Susanna Saapunki, Anna-Stiina Erkkilä, Mårten Boström, Tuomas Kari ja Henri Ansio.

Legendaarinen sveitsiläinen Sierre-Zinal -kisa viettää 50-vuotisjuhliaan 12. elokuuta! Se tunnetaan viiden 4000:n kilpailuna – viitaten majesteettisiin 4000 metriä korkeisiin huippuihin, jotka näkyvät kilpailun reitiltä – se on maamerkki polkujuoksumaailmassa. Joka vuosi se houkuttelee maailman huippumaantie-, vuoristo- ja polkujuoksijoita. Kilpailun juostava, pitkälti ylämäkeen suuntautuva reitti tekee tästä kilpailun, joka sopii monelle erityyppiselle juoksijalle.

Kisan erikoisluonteinen profiili tuottaa lisäjännitystä

Sierre-Zinalin 50. kilpailussa suurin osa kilpailun entisistä voittajista on paikalla, jotkut juoksevat uudelleen tällä ikonisella radalla vain huvin vuoksi, toiset todistaakseen olevansa edelleen kunnossa.

Saapunki ja Boström ovat valmistauneet erikoislaatuiseen kisaan

Susanna Saapungille tuleva kisa on uran pisin ja siihen onkin pitänyt valmistautua eri tavalla. – Vuorijuoksijat eivät ole tottuneet ottamaan energiaa matkan varrella, koska kisamme ovat useimmiten alle puolimaratonin mittaisia. Olemme harjoituksissa ottaneet energiaa totutaksemme kroppaa tähän.

Mårten Boström juoksi viime lauantaina Spartanin polkujuoksun MM-sarjan osakilpailussa Fjällmaratonilla 45 kilometrin kisassa 4. sijalle. – Palautuminen on viime päivinä menneet hyvään suuntaan, joten uskon olevani lähdössä hyvissä voimin. Boströmillä on puolustettavanaan paras suomalaisaika 2:39:26 vuoden 2014 kisasta. – Lähden maltilla liikkeelle alkunousuun jotta keskivaiheen tasaisella vaiheella pystyy lisäämään vauhtia.

Alitetaako Kilian Jornetin ja Maude Mathysin ennätykset? Onko polkujuoksija Erkkilä vuorijuoksija Saapunkia vahvempi? Seuraa kymmenissä maissa TV:ssä näkyvää kisaa allaolevan linkin kautta.

Livelähetys klo 12. elokuuta 11:30 alkaen!

Sierre – Zinalin huikeat maisemat lumoavat. Kuva: Patrick Zufferey

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X