Viikko 28: Valmistava treeni NUTS Ylläs Pallakselle

Viikon harjoituksena tehdään viikonlopun NUTS Ylläs Pallakselle valmistava harjoitus. Kovimmat treenit pitäisi olla jo tehtynä ja kisaviikon treeneillä lähinnä pidetään juoksutuntumaa yllä ja varmistetaan hyvä vire kilpailuun. Kisaviikolla on tärkeää ottaa treenit varsin maltillisesti, jotta kisapäivänä kroppa on palautunut ja valmis tekemään paras mahdollinen suoritus. Valmistavan harjoituksen jälkeen tulisi olla sellainen olo, että vielä olisi tehnyt mieli juosta. Näin nälkää ja jalkoja jää vielä kisapäivälle.

Aloitetaan treeni juoksemalla hyvät 15-20min alkuverryttelyt, jonka jälkeen tehdään 10 x 90s vauhtikestävyysvedot mahdollisimman teknisillä poluilla. Sopiva palautus vetojen välissä on 60-90s kävelyä tai hölkkää. Treenin voi tehdä esimerkiksi jollain tutulla polkuluupilla, jossa tulee teknistä juurakkopolkua, sekä hieman ylä –ja alamäkeä. Voit hyvin sisällyttää vedot esimerkiksi normaalin polkulenkin yhteyteen. Loppuun juostaan kevyesti 10-20min.

Hyviä treenejä kaikille ja toivottavasti nähdään tunturissa viikonloppuna! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X