Virtuaalipolkukisoista on moneksi

Korona-poikkeusolot ovat tuoneet rakkaaseen harrastukseemme uusia vivahteita. Kun ei ole soveliasta kokoontua yhdessä polkujuoksemaan se tehdään yksin. Varsinkin jos olet sitä tyyppiä joka tarvitsee numerolapun rintaan saadaksesi vauhdit ylös iloitset varmasti tapahtumajärjestäjien viritelmistä virtuaalikisoista. Virtuaaliset polkujuoksukilpailut voidaan karkeasti jakaa kahteen eri luokkaan: solo race, eli eri aikaan samalla reitillä juostut kisat ja distance race, eli samaan aikaan eri reiteillä juostut kisat. Distance race -nimitys viittaa samanaikaisesti sosiaalisen etäisyyden ottamiseen että kisassa juostavaan matkaan, joka kaikilla tulisi olla sama. Solo kilpailut ovat kilpailullisesti tasa-arvoisempia, sillä eri reiteillä juostuja suorituksia on hankalampaa verrata keskenään. Osa Suomessa tarjolla olevista kilpailuista on maksullisia, osa ilmaisia.


Pääsiäisenä juostu NUTS pääsiäispolkukymppi ja -puolikas innosti vajaat 700 juoksijaa tekemään omilla kulmillaan polkujuoksusuorituksen. Kyselimme parilta kisaan osallistuneelta kokemuksia virtuaalikisasta. Mikael Heerman kirjasi puolikkaan tuloksen vähän pidemmällä lenkin väliaikana ja hauskaa oli. “Tällaisia tapahtumia voisi olla enemmänkin. Saadaan isompi porukka mukaan ja ympäristö kiittää, kun ei tule matkustettua eri paikkoihin vaan kaikki voi lähteä kotiovelta” kuului kommentti. Nuuksiossa on nyt viikonloppuisin ruuhkaista joten Mikael toteaa että joutuu valitsemaan pienempiä polkuja välttääkseen massoja. “Itselle ei ole Koronan takia tullut suurta muutosta. Juoksen paljon itsekseni muutenkin”

Kuva: Niina Oksa Lumijoella pääsiäispolkukymppinsä maalissa

Niina Oksa juoksi oman pääsiäispolkukymppinsä Lumijoella. Hän ei nähnyt reitin varrella muita, mutta kehui että kokemus oli erittäin mukava, helppo ja kaikki toimi loistavasti. ”Hiihtokauden nyt loputtua pikku hiljaa lenkit siirtyy takaisin poluille. Normi harjoittelulla mennyt” Niina kommentoi poikkeusolojen vaikutusta polkujuoksuunsa.

Virtuaalikisasta saa motivaatiota tehdä vauhdikkaampi pitkä treeni. Jos suuntaa uusille poluille saa treenistä samanlaisen oivaltamisen fiiliksen kuin uuden kisan juoksemisesta. Sitten kun kilpailut alkavat taas pyörimään olet valmiimpi starttiviivalle, jos olet jo aloittanut kilpailukauden virtuaalisesti. NUTSin Jouko Kaarteenahon mukaan virtuaalikisat ovat tärkeimmillään nostattamassa polkujuoksijoiden kaipaamaa yhteisöllisyyttä ja sosiaalisessa mediassa oli isosti pöhinää #nutsvirtualrace pääsiäisenä heidän virtuaalihaasteiden aloituksessa.

 

Virtuaali Trailkalenteri

Tampereella pyörii Inov-8 SOLO Trail Cup seuraavasti

4.-10.5.2020 Suolijärvi
11.-17.5.2020 Lamminpää
18.-24.5.2020 Kyötikkälä
25.-31.5.2020 Niihama

NUTS Virtuaalihaasteissa on tarjolla

9.-10.5.2020 Äitienpäiväralli
5.-7.6.2020 Kesäkirmaisu
10.-12.7.2020 Yöttömän yön taikaa

Kuopiossa juostaan Kauden avaus 8-10.5.2020

Jalanjälki Juoksuvalmennus virtuaalicup juoksukilpailut
1.5.2020-30.6.2020 Kerava / Keinukallio – 5,3km
1.-30.6.2020 10km maantie
15.6.2020-31.7.2020 Vertikaalitonni
1.7.2020 – 31.8.2020 21,1km maantie

Aiheeseen liittyvät julkaisut

1 Kommentti(a)

  1. Pingback: 5 vinkkiä polkujuoksijan Korona-kesään - Trailrunning Finland

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X