5 vinkkiä polkujuoksijan Korona-kesään

Korona-kevät on vauhtumassa kesäksi mutta Trailkalenterissa on edelleen väljyyttä. Valtiovallan päätöksen mukaan lähiviikkoina ei vielä sovi kokoontua massatapahtumiin, joten poluilla tulisi edelleen liikkua pienissä porukoissa. Kesäkuussa kokoontumisraja nousee 50 henkilöön ja erityisjärjestelyin urheilutapahtumiin voi kokoontua vieläkin isompi joukko. Aluehallintovirastot ohjeistavat tapahtumajärjestäjiä ja onkin vielä tätä kirjoittaessa epäselvää minkälaisia polkujuoksutapahtumia kesä-heinäkuussa voidaan toteuttaa. Yli 500 hengen yleisötapahtumat ovat kuitenkin kielletty Suomessa ainakin heinäkuun loppuun asti. Kokosimme tähän 5 vinkkiä miten polkujuoksija selviää näistä poikkeusoloista!

1. Strava segmentit

Strava on yksi kuntoilusovellusten suosikki, joka sopii varsinkin kilpahenkisille juoksijoille. Stravalla suoritusten seuranta GPS-kellon kautta ja tavoitteiden asettaminen on helppoa. Stravan johtoajatuksena on verrata juoksu- ja pyräilytuloksiaan muiden Strava-käyttäjien tuloksiin ja yksinkertaisimmillaan tämä tehdään segmenteillä. Tietyt polkupätkät on “merkattu” segmenteiksi joilla kilpaillaan paremmuudesta – ja voit haastaa mukaan kavereita! Strava on ilmainen ja sen voi ladata iOS- ja Android -puhelimiin tai käyttää selaimessa.

 

2. Virtuaalikisat

Esittelimme viime viikolla minkälaisia virtuaalikisoja Suomessa on tarjolla. Jo tieto siitä että kilpakumppanit ovat samaan aikaan liikkeellä jossain muualla inspiroi lisäämään hitusen frekvenssiä askeleeseen.

 

3. Haasteet

Aseta itsellesi haaste juosta tietty kilometrimäärä tai ottaa juostessa tietyn verran vertikaalia kuukaudessa. Pystyisitkö juoksemaan 100km viikossa?

Mikäli tarvitset vastusta ja yhteisöllisyyttä voit aloittaa valmistautumisesi tuleviin alppipolkukisoihin liittymällä TrailRunningFinland -Strava ryhmään jossa tulevana viikkona (18.-24.5.) kisaillaan siitä kuka on viikon vuohi ! Kisan voittaa eniten nousumetrejä (GPS-laitteella tallentaen) viikossa juoksemalla ahminut. Haastamalla kaveri mukaan haasteesta tulee aina hauskempi! #viikonvuohi

 

4. Virtuaalitreenit

Sosiaaliset mediat ovat olleet poikkeusolojen aikana täynnä sisätiloissa tehtäviä harjoitteita. Kun mielesi kuitenkin tekee poluille voit koittaa Team Nordic Trailin Virtuaalitreenejä, joissa juostaan ihan oikeasti ulkosalla! 

 

5. Rentoudu perheen parissa

Jos olet tottunut juoksemaan 10-15 tuntia viikossa ja matkustamaan juoksutapahtumiin tämä on pois perheesi kanssa viettämästäsi ajasta. Juoksu voi olla sinulla parasta mitä tiedät mutta poissaolosi perheellesi rasite. Huolehdi nyt henkisestä hyvinvoinnistasi – tauko juoksusta kasvattaa hinkua päästä takaisin poluille. Voitte vaikka koko perheen voimin joogata ja samalla vahvistat kroppaasi kestämään tulevaisuuden polkukilometrejä.

 

Polkujuoksijallekin terveys on omalla vastuulla ja kannattaakin noudattaa Liikuntatieteellisen seuran ohjeita. Älä missään nimessä suuntaa poluille sairaana!

 

 

Teksti: Mårten Boström

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X