Vuoden polkujuoksija äänestys auki

Hieno polkujuoksuvuosi lähenee loppuaan ja on tullut aika muistella upeita suorituksia ja tuloksia suomalaisilta tähdiltämme. Joukossa on vakiintuneilta kilpajuoksijoilta sekä polkujuoksussa ison jalanjäljen jättäneitä tekijöitä.

Kuka on mielestäsi vuoden 2021 polkujuoksija?

Janne Hietala oli nopein NUTS Distance 300 polkujuoksuseikkailussa keskikesällä Lapin hienoimmilla tuntureilla ja syvimmissä metsissä. Janne saavutti maalin Äkäslompolossa 326km jälkeen ajassa 58:57:52 tunteikkaissa tunnelmissa.

Irene Päärni voitti Ultra Trail Tour Finland 2021 -sarjan. Voitot sekä NUTS Ylläs-Pallas 160km:llä että Vaarojen Maratonin 130km:llä on vakuuttava saldo

Juho Ylinen voitti Buff Trail Tour Finlandin voittaen NUTS Karhunkierros 55km, NUTS Ylläs Pallas 37km, Aulanko Tower Trail 22km sekä Vaarojen Maraton 43km kilpailut.

Saara Päätalo oli nopein nainen NUTS Distance 300 polkujuoksussa ja myös koko kisan toiseksi nopein ajallaan 63:52:44! Northern Trailrunnersin naisen löytää usein luonnosta pohdiskelemasta pitkällä lenkillä

Juuso Simpanen hallitsi Ultra Trail Tour Finlandia voittaen kaikki kolme osakilpailua: NUTS Karhunkierros 166km, Ylläs-Pallas 160km ja Vaarojen Maratonin 130km. 

Anna-Stiina Erkkilä voitti Buff Trail Tour Finlandin ja kilpaili Golden Trail World Seriesissä menestyksekkäästi. Golden Trail National Series Finaalissa Azoreilla irtosi uran ensimmäinen kansainvälisen kisan voitto. 

Terho Lahtinen on ollut mukana järjestämässä 10-vyuotisjuhlia viettänyttä Nuuksio Classicia vuodesta 2012. Kilpailun johtajan vankkumaton panostus tunnelman luomiseksi koskettaa osallistujia ja moni osallistuja palaa Nuuksion starttikaaren alle vuodesta toiseen.

Johanna Antila juoksi NUTS Karhunkierroksen 83 km, Nuuksio Classic 70 Trail Ultran ja Vaarojen Extreme 65 km voittoihin reiluin reittennätyksin. Viekö matka ensi vuonna jo isompiin kansainvälisiin kisoihin?

Mårten Boström voitti Bodom Trailin ja Nuuksio Classicin reittiennätyksin joskin tavoitteet oli Spartan Trail World Championships -sarjassa. Mårten oli MM-sarjan yhteistuloksissa toinen ollen Lavaredo Ultra Trailin 48km matkalla 3., Fjällmaratonilla 2., ja Transgrancanarian Maratonilla 3.

Äänestys tehdään Trailrunning Finland -sivuston oikeassa laidassa ja äänestys on auki tammikuun 11. päivä saakka. Olethan mukana äänestämässä!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

6 Kommentti(a)

  1. Tomi

    Onnea kaikille saavutuksista, mutta eihän tässä nyt ole Oikeasti tälle vuodelle kuin yksi vaihtoehto eli Juuso.

  2. Mauri Jokiranta

    Johanna Antila , hän paransi hurjasti reittiennätyksiä niin NUTS karhunkierroksen 83 km , Nuuksion Classicin 70 Trail Ultralla sekä Vaarojen Extreme 65 km:llä.
    Lisäksi testasi Helsinki Marathonilla vauhtiaan kellottaen ajan 2.52,55 …ollen ylivoimainen ykkönen ikäluokassaan joten ei ihme jos polkujuoksujen reittiennätykset kirjataan uusiksi Johannan nimiin.

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X