Elämyksiä Himoksen lumipoluilla!

Viikonloppuna Jämsässä neljännen kerran järjestettävä Himos Winter Trail on yksi maamme suosituimmista polkujuoksuista ja suurin lumipolkujuoksutapahtuma, sillä eri matkoille ilmoittautuneita on yli 1300.

Tapahtumajohtaja Juha Taini haluaa korostaa talvisen tapahtuman tarjoavan pimeään ja valoisaan aikaan matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuman uusille kokeilijoille, mutta ennen kaikkea luontoliikuntaelämyksen.

-Panostamme täysillä siihen, että koronan vuoksi vuoden tauolla ollut Himos Winter Trail tunnetaan edelleen upeista maisemista, loistavasta tunnelmasta, turvallisista reiteistä, laadukkaasta huollosta ja tänä vuonna eritoten myös terveysturvallisuudesta.

Kärjen ennakkospekulaatiot

Perjantai-iltana kovinta vauhtia tullaan pitämään miesten 13 kilometrin Challenge -sarjassa, kun Ari-Pekka Lassila janoaa kolmos- ja kakkossijan jälkeen voittoa parin vuoden takaisen kolmosen Juuso Hakalan ja yllätysvalmiin maratoonari Tuomas Karin pistäessä kampoihin. Naisten saman matkan suosikki on Himoksella jo kerran voittoon kirmannut Tuija Kuusela.

Lauantaina kovin kamppailu käydään naisten 25 kilometrin Extreme -sarjassa, kun suunnistuksen 8-kertainen MM-mitalisti Merja Rantanen kohtaa ensimmäisen naisten voiton Himoksen lumipoluilla vallanneen Marjo Taanilan sekä ultramatkoilla menestyneet Elina Hartikaisen ja Elina Virkkusen.

Miesten 25 kilometrillä Juho Ylinen puolustaa voittoaan ja pyrkii pitämään kesällä kolme kertaa 52 kilometrin Double-Extremen valloittaneen Juha Laitisen takanaan. 

Naisten 13 kilometrin Challenge -sarjan suosikki on Miia Niittynen, mutta miesten voitosta tulee kova otatus Juuso Hakalan ja Tuomas Karin kesken. Lähtöjen mustat hevoset ovat Tshekin ja Ranskan maajoukkuesuunnistajat Tereza Janosikova ja Maxime Rauturier.

Jollet ole itse menossa Jämsälle kannattaa pitää Himos Trailin some-kanavat auki!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X