Ensimmäinen Nuuksio Winter Run 2022

Viime kesänä syntyi ajatus uuden talvijuoksutapahtuman järjestämisestä. Polkujuoksukalenteri ammottaa tyhjyyttään alkuvuodesta, kun taas kesällä tapahtumia on ruuhkaksi asti. Kisajärjestelyt olivat tulleet tutuksi jo Nuuksio Backyard Ultran kautta, joten luottamusta uuden kisan onnistumiseksi oli runsaasti. Lisäksi yhteistyökumppanimme Folkhälsan, Solvallan urheiluopisto on erinomainen paikka järjestää erilaisia tapahtumia.

Tiina Leskisen ilmeestä käy ilmi miksi poluilla kannatta juosta talvellakin! Kuva: Jarmo Koskela

Talvella voi myös hyvin juosta ja tästä aiheesta olimmekin tehneet Juoksija-lehden kanssa pari erilaista juttua talven aikana niin videoiden kuin lehdessä olevan artikkelin muodossa. Ensimmäinen näistä käsitteli talvijuoksua ”miten-näkökulmalla” ja jälkimmäinen ”miksi- näkökulmalla”. Molemmat löytyvät edelleen Juoksija-lehden kanavista.

Talvipolku vaatii tamppausta

Joitakin viikkoja ennen kisaa alkoi erityisesti jännittämään, miten saisimme reitin edes jonkinlaiseen juostavaan kuntoon. Helmikuun aikana Nuuksiossa satoi ennätykselliset 70 cm lunta ja siinä vaiheessa yhteislenkit kahlattiin lumessa hitaasti kävellen. Tilannetta ei helpottanut lukuisat kaatuneet puut, joita jouduimme reitillä kiertämään. Maaliskuussa lumisateet helpottivat ja muutaman suojaisan päivän ansiosta saimme reitin tampattua jo hieman parempaan kuntoon. Kisaviikolla yöt olivat reilusti pakkasella ja se sai reitin entistä parempaan kuntoon. Tapahtumapäivänä reitti ei olisi juuri voinut olla parempi. Se oli paikoin aika kapea, mutta pohja oli kova.

Lauri Juonelan menoa Nuuksion talvipoluilla. Kuva: Jarmo Koskela

Kisapäivä

Aamu valkeni kirpeässä pakkasessa, mutta aurinko alkoi lämmittää jo varhain. Sääennuste oli aurinkoa pilvettömältä taivaalta, tuulta ei juurikaan ja lämpötila parhaimmillaan +8 astetta. Eipä sitä juuri parempaa keliä voi talvijuoksuun toivoa. Kisakeskus pystytettiin vauhdilla, kun paikalla oli jo runsaasti talkoolaisia ja kohta ensimmäiset juoksijatkin tulivat paikalle. Ensimmäiset juoksijat pääsivät matkaan aamu-yhdeksältä, kun 7 km kisasarjalaiset päästettiin reitille. Puoli tuntia myöhemmin 14 km kisasarjalaiset pääsivät liikkeelle. He kiersivät reitin kahdesti. Kello kymmenestä eteenpäin hölkkäsarjalaiset pääsivät matkaan oman aikataulunsa mukaan lentävällä lähdöllä. Tämä oli toteutettu koronan takia, jotta lähdössä ei olisi suuria määriä juoksijoita kerrallaan.

Lyhyemmällä 7 km kisamatkalla voittoon juoksijat Anni Lappela sekä Jussi Matilainen kun taas pidemmällä 14 km matkalla voiton nappasi Mirja Vartiainen sekä Mika Perkiömäki. Hölkkäsarjoissa matkasta ja maisemista nautiskeltiin pidempään.

Mirja Vartiainen oli nopein nainen 14km:llä. Kuva: Jarmo Koskela

Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Juoksijat näyttivät nauttivan talvisissa olosuhteissa juoksemisesta ja auringonpaisteesta. Monet aktiiviset juoksijat pääsivät talkoilun kautta maksamaan kertynyttä ”talkoiluvelkaansa” ja aktiiviset talkoilijat pääsivät taas huoltamaan ja kannustamaan juoksijoita. Kaiken lisäksi keräsimme makkaranmyynnillä yhteensä 500 euroa SPRn katastrofirahastoon Ukrainan hyväksi. Jokainen sai maksaa makkarasta haluamansa hinnan. Iso kiitos tästä kaikille.

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X