Asics Fuji Lite 3

Fuji Lite 3 on päivitetty versio Fuji Lite 2:sta, jonka esittelimme viime vuoden marraskuussa.

Kenkä istuu hyvin jalkaan. Se ei ole erityisen leveä, mutta varpaille tuntuu olevan juuri sopivasti tilaa. Kenkä on mitanmukainen (true-to-size). 

Asics Fuji Lite 3 miesten väreissä syyspolulla

Nauhat kannattaa sitoa varsinkin alhaalta ja keskeltä napakasti, jotta jalka ei pääse liikkumaan kengän sisällä. Nauhat saa totutusti piiloon iltin eli kielen taskuun, mutta suosittelemme silti tuplasolmun tekemistä, koska yksinkertainen solmu löystyy hieman juostessa. Kantapään remmin tarkoitus on helpottaa pukemista, mutta testaajat jäivät silti pohtimaan, onko se todellakin tarpeen.

Vaimennus yllättää

Koko kengän pituinen Flytefoam-pohjarakenne tarjoaa yllättävän hyvän vaimennuksen, kun ottaa huomioon kuinka maanläheinen Lite 3 on. Maaston muodot tuntuvat juostessa, mutta juuri sopivasti, jotta tuntuma alustaan säilyy mukavana. Varpaiden asento on hieman koholla (ns. toe spring), mikä toisaalta mahdollistaa aggressiivisemman “loppupotkun”, mutta voi joidenkin juoksijoiden kohdalla vaatia totuttelua.

Pohja on pehmeä mutta riittävän ilmava, kiertoa riittävästi ja testaaja koki pohjan toimivan hyvin metsäpoluilla kuin hiekkateillä. Kengän kimmoisuus tuntui hyvältä kuin myös rullaus ja vaimennus kovemmassa juoksussa. 

Naisten maillin väritys ja pohjan kuviointia

Varvassuoja on samanlainen kuin Lite 2:ssa eli kohtalainen. Iltti on kovin ohut ja pehmeä, eikä siten tarjoa parasta mahdollista suojaa jalkapöydälle. Pehmeällä alustalla Asicsgrip-materiaalista tehdyn pohjan pito on erittäin hyvä. Märällä kalliolla Lite 3 ei yllä joidenkin kilpailijoidensa pitoon, mutta on kuitenkin riittävän hyvä. Mudassa kenkä ei ole parhaimmillaan, vaikka se sinällään pumppaa kenkään päässeen veden nopeasti pois.

Erittäin varteenotettava kisakenkä nopeille ja helpohkoille alustoille

Lite 2:n tavoin Lite 3 on omiaan juoksijoille, jotka haluavat minimalistisen ja kevyemmän kengän. Lite 3 on ketteryytensä ansiosta erittäin varteenotettava kisakenkä nopeille ja helpohkoille alustoille sekä erityisesti kevytrakenteisille juoksijoille, joiden tekniikka perustuu nopeaan maakontaktiin. Parhaimmillaan kenkä on 5-21 kilometrin pituisilla matkoilla, mutta vaimennus riittää myös maratonille, mikäli reitti itsessään ei ole liian tekninen ja kova.

Toinen testaaja koki kengän paljon kehittyneemmäksi  kun Lite 2 ja korosti vielä jalkapöydän korkeutta ja tilavuutta, joka tässä kengässä on omiaan verraten Lite 2:n kenkään. 

Tekniset tiedot

Paino: 224g Droppi: 4mm Päällinen: Verkko, kangas Välipohja: Valmistettu biopohjaisesta Flytefoamista, joka varmistaa hyvän vaimennuksen kenkään Ulkopohja: Käytetty Asics Grip– tekniikkaa, joka varmistaa pidon ala- ja ylämäissä sekä märillä että kuivilla alustoilla. Käyttötarkoitus: Juoksu maastossa, poluilla ja asfaltilla. Suositushinta: 140€

Arvio

Testaaja: Polkujuoksun kilpaharrastaja ja aktiiviharrastaja Tuotteella juostut kilometrit: 120 km

Istuvuus:    

Ulkonäkö:  

Pito:  

Vaimennus: 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X