Polku- ja vuorijuoksun MM-kilpailut 2021 Thaimaassa

Vuoden 2021 polku- ja vuorijuoksun maailmanmestaruuskisat järjestetään Chiang Maissa Thaimaassa 11.-14. Marraskuuta 2021.

Tapahtumassa järjestetään 40 km: n ja 80 km: n polkujuoksukilpailut, perinteiset vuorijuoksukilpailut aikuisille ja nuorille ja vertikaalikilpailu. Kisaviikko korvaa aikaisemmat WMRA: n (vuorijuoksu) ja IAU / ITRA: n (polkujuoksu) isännöimät maailmanmestaruuskilpailut.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton johtaja Sebastian Coe totesi kisojen julkaisutilaisuudessa: ”rohkaisemme kaikenlaisia juoksijoita tutkimaan kaikkea mitä urheilumme tarjoaa”.

Ohjelma:
12.11. Verikaali kilometri, matka 3-6km (nousua 1000m)
12.11. 40 km polkujuoksukilpailu (ITRA factor 45-74)
13.11. 80 km polkujuoksu ultra (ITRA factor 115-154)
14.11. Sky Race tyyppinen aikuisten 10-12 km (nousua/laskua 500-700m)
14.11. Sky Race tyyppinen nuorten 5-6 km (nousua/laskua 250-350m)
Polkujuoksu on kenties maailman vanhin urheilumuoto ja laji on kehittynyt eri puolella maailmaa eri väyliä pitkin. Polku- ja vuorijuoksun MM-kilpailujen yhtenäistäminen on tervetullutta, mutta aivan yksiselitteisesti maailman parasta polkujuoksija ei jatkossakaan voida nimetä. Edellä mainitun MM-kisan lisäksi tarjolla on ensi vuonna myös monta muuta kilpailua, joka tulee houkuttelemaan kovia menijöitä viivalle.
Spartan Trail World Championship series ei ole vielä julkaissut 2021 kalenteriaan, mutta 2020 oli suunnitteilla yhteistyötä Kodiak, Fjällmaraton, Patagonia Run, Transgrancanaria, and Lavaredo Ultra Trail -kisojen kanssa. Spartanin eri kilpailumuotoihin osallistuu vuosittain miljoona juoksijaa.
Golden Trail World Series on viime vuodet houkutellut kovia polkumenijöitä hienoille kisareiteille isoilla rahapalkinnoilla. Vuoden 2020 kokeilu Golden Trail World Championships etappikisana saa jatkoa kun Salomon kruunaa jatkossa voittajan vuorovuosin kisasarjan ja vuorovuosin etappikisan muodossa.
Vuonna 2019 Golden Trail World Seriesin voittivat espanjalainen Kilian Jornet ja sveitsiläinen Judith Wyder ja vuonna 2020 parhaat olivat puolaleinen Bart Przedwojewski ja sveitsiläinen Maude Mathys. Vuoden 2021 kausi juostaan kesäkuusta marraskuulle kolmella eri mantereella.
International Skyrunning Federation (ISF) järjestää tuhdin Skyrunner World Series -sarjan kolmella mantereella huhtikuusta lokakuuhun. Skyrunning European ja/tai World Championships saattaa myös vielä ilmestyä kansainväliseen kisakalenteriin.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

2 Kommentti(a)

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X