Viikko 24: Palauttavaa vesijuoksua

Vesi vanhin voitehista…

Kovan ja pitkän treenin tai kisan jälkeen lihakset ja nivelet saattavat olla niin kipeät, ettei juuri kävelemään pysty. Liike tekisi kuitenkin hyvää, jotta aineenvaihdunta vilkastuisi ja palautuminen nopeutuisi. Tässä tilanteessa kannattaa lähteä juoksemaan veteen!

Vesijuoksussa apuna käytetään kelluttavaa, vyötärölle sidottavaa vesivyötä. Markkinoilla on myynnissä myös vesijuoksutossuja.

Veden puristavan vaikutuksen ansiosta jo pelkkä vedessä oleilu pistää elimistön nesteet kiertämään. Veden aiheuttama paine vähentää turvotusta ja saattaa ehkäistä lihasvaurioiden etenemistä. Samalla se ylläpitää hapenkuljetuksen lihaksiin normaalina. Ja kun vesi vielä poistaa kuivalla maalla juostessa niveliin kohdistuvan tärähdyksen, on vesijuoksu erittäin suositeltava palauttava harjoitusmuoto.

Vesijuoksulla on myös muita positiivisia vaikutuksia. Se kehittää hyvin yleiskuntoa eli hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, koska vedessä juostessa kaikki kehon suuret lihakset toimivat tehokkaasti. Ja koska vesi on noin tuhat kertaa tiheämpää kuin ilma, toimii se hyvänä vastuksena ja ylläpitää lihaskuntoa esimerkiksi rasitusvammasta johtuvan juoksutauon aikana.

Luonnon vesissä juokseminen tekee helteelläkin juoksemisesta mukavaa! Veneilijöitä ja muita vesiliikkujia varoittaaksesi suosittelen pukemaan värikkään lippiksen tai huivin päähän. 🙂

Vesijuoksu on hauska laji, jossa edetään vedessä pystyasennossa juoksuliikkeitä tehden.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X