Viikon 1 harjoitus – tunti oheislajia!

Tässä vaiheessa kautta peruskestävyyden kehittäminen on olennaisen tärkeää. Peruskestävyyttä kannattaa ehdottomasti harjoittaa sekä polkujuosten että jalkojen säästämiseksi myös erilaisin oheislajein. Talvella tietenkin lumilajit korostuvat mm. pyöräilyn ja uinnin sijasta. Oheislajiharjoitus on hyvä ajoittaa joko kovan tai pitkän lajiharjoituksen jälkeiseksi huoltavaksi treeniksi tai muutoin lisätunteja tuomaan. Myös huoltava ja kevyt oheistreeni kehittää energia-aineenvaihduntaasi sekä perus- ja lihaskestävyyttäsi – antaen samalla lihaksille vähemmän tuttuja ärsykkeitä!

Jos talvikaudella halajat isoja kilometrimääriä juosten, riittää oheislajitreeniksi 30-90min mittainen peruskestävyysharjoitus. Oma suosikkini on hiihto – joko perinteisellä umpihangessa tai luistellen hoidetuilla ja ajetuilla baanoilla. Siispä treenivinkkinä ekalle viikolle tarjoan n. tunnin mittaista umpihankihiihtoa jäällä tai muutoin tasaisessa maastossa!

Toteutus

Aloita hiihto rutkasti omaa aerobista kynnystäsi alemmilla sykkeillä ja nosta tehoa 15-30min jälkeen maltillisesti. Pysy kuitenkin tiiviisti koko harjoituksen ajan peruskestävyysalueella. Lopussa jäähdyttele ja fiilistele syke alas noin 5-10min. Käytä treenin ajan eri liikeratoja: potki välillä lyhyemmin, välillä pidemmin, anna suksen liukua ja anna välillä sauvalle normaalia enemmän painetta alustaa vasten.

Valmentaja Lepistö

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X