Viikon 6 harjoitus – Jotain uutta!

Sastamalalaiset polkujuoksijat Sakari Nieminen ja Pekka Ahmavuo hyvän mielen harrastuksensa pauloissa.

Anna lautailee, Tommi iskee lentistä, Maarit vetää partiota. Marko sukeltaa ja sulkapalloilee, Anne tykkää kuntonyrkkeillä ja Tomi pelata pingistä. Jari käy salsatunneilla, ja Juusolla on jalkapallo melkein aina mukana.

Polkujuoksu on kokovartalolaji, jossa tarvitaan monipuolista liikehallintaa. Muilla lajeilla voi olla yllättäviä vaikutuksia polkujuoksussa kehittymiseen. Monet niistä parantavat koordinaatio- ja hahmottamiskykyä, huoltavat niveliä ja kehittävät liikelaajuksia, tuovat ketteryyttä ja luovat kehollista neuvokkuutta sekä vahvistavat keski- ja alavartalon pienempiäkin lihaksia. Ne myös vievät mielen muualle harjoittelun perusäksiiseistä. Siksi olisi hyvä pitää treenikirjossa ainakin yhtä matalatavoitteista harrastusta, johon voit suhtautua ilman tiukkaa itsekuria. Harrastusten moninaisuus avaa maailmoja!

Vuoden 2014 Vaarojen ultran jälkeen aloitin kiipeilyn ilman minkäänlaisia kehittymistavoitteita. Vaikka aloitin kipeilyn aivan huvin vuoksi, huomasin nopeasti, että tästähän on myös hyötyä. Kiipeily on mm. lisännyt kehotietoisuuttani ja antanut itsevarmuutta jyrkemmissä maastoissa. Valmentajana kannustan kehittämään kehollista instrumenttia myös sellaisiin suuntiin, joihin pelkkiä polkuja juoksemalla ei pääse.

Tämän viikon harjoitus olisikin tarkastella, mikä uusi laji sopisi kokeiltavaksi juuri sinulle. Jos jo harrastat polkujuoksun ohella jotain muuta liikuntaa, arvioi, onko se edelleen mielekästä vai voisitko sen lisäksi tai ohella kokeilla jotain uutta. Pohdi kokeilun jälkeen, miltä laji tuntui henkisesti ja fyysisesti. Jätä suosiolla turhat suoritustavoitteet ja mittarit kotiin.

Olisi myös mukava saada somen puolella näkemyksiä eri lajien eduista polkujuoksun kannalta. Kaverien suositukset auttavat jäsentämään omia käsityksiä ja innostavat tuoreiden sisältöjen äärelle.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X