Viikko 10 – Maastopyörällä timanttipoluille!

Kuva: Miikka Mäkelä

Tututkin lähipolut näyttäytyvät uudella kiintoisalla tavalla, kun niille sukeltaa lumiaikaan polkujuoksukengistä poikkeavalla instrumentilla. Viime viikkoina lunta on satanut verraten vähän, minkä johdosta jo satanut lumi on saatu tampattua parhaille polkureiteille nätiksi ja kovaksi pinnaksi. Keskuspuisto ja muut lähimetsät ovat hauskimmillaan juuri nyt! Polkujen pohjat ovat tiiviissä sileässä lumessa ja matalat lumivallit polkujen ympärillä ohjaavat ja pehmentävät menoa. Olosuhde on hyvin aloittelijaystävällinen. Yöpakkasten turvin polut pysyvät kovina vielä päivän plussatunneillakin. Poluille voit nyt rynnätä miltei millä pyörällä tahansa!

Jos et omista maastopyörää, lainaa tutulta tai vuokraa alan liikkeestä. Kokoa vaikka porukka ja ekskuile MTB:llä talvipolkuverkosto haltuusi. Timanttisilla poluilla vierähtää nopeasti parikin peruskestävyystuntia! Maastopyöräily kuuluu polkujuoksijan lihaskestävyystreenin parhaimmistoon!

Loppuun vielä vinkki lisähaasteeksi. Ruuvaa pyörän satula alas ja aja osa lenkistä satulassa istumatta. Tämä kehittää tasapainoasi ja tuo puhtia jalkoihisi!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X