Viikko 14 – Tarkkuutta kinttuihin teippitwisterillä!

Oli matka mikä tahansa, edistynyt askeltarkkuus ja liikekontrolli tuovat ja ylläpitävät nopeutta. Mitä pidempään pysyt jaloistasi skarppina, sen parempi! Kuvassa sadan mailin spesialisti Heli Sisto. Kuva: Iines Rintaniemi

Askeltarkkuutta ja liikehallintaa poluilla voi harjoitella yksinkertaisin konstein. Tässä jalkataiteilun lisäksi hiukan käsitöitäkin vaativa harjoite tosiharrastajalle! Harjoite saattaa kierroksilleen kultivoituna muistuttaa monille tuttua Twister-peliä, jossa pelaaja löytää itsensä mitä kummallisemmista asennoista.

Toisinaan sattuma on paras koreografia johdattaa polkujuoksijakin asentoihin, jotka ei ilman fortunaa itselle tulisi mieleen. Asennosta kuin asennosta pitää kuitenkin päästä myös jatkamaan matkaa. Siihen, mitä luonto tuo eteen, voi valmistautua. Parempi liikehallinta ehkäisee myös tapaturmilta.

No niin, lähdetään twistaamaan!

  • Mene polulle kahden erivärisen teippirullan tai merkkauskartion kanssa. Väri kummallekin jalalle
  • Alkuverryttelyn jälkeen skouttaa sopivan tekninen 100-300 metrin polkulenkki, jonka voit juosta eri vauhdeilla. Voit myös merkata vastaavan mittaisen osan pidemmästä, esim. kilometrin mittaisesta lenkistä
  • Merkkaa molemmille jaloille eri suuruisia ja muotoisia sekä eri tavalla avautuvia kiviä, juuria tai muita maapisteitä. Merkkaa ainakin kymmenen paikkaa molemmille jaloille. Käytä mielikuvitusta
  • Juokse reitti aluksi läpi hitaahkosti niin, että astut merkkien päälle tai niiden viereen. Korjaa tarvittaessa merkkien paikkaa
  • Sitten ala nostaa vauhtia. Juokse eri askelpituuksilla ja -frekvensseillä yrittäen osua merkattuihin kohtiin. Huomaat, että askelluksen muuttuessa vauhdikkaammaksi haaste suoriutua harjoitteesta vaatii enemmän liikehallintaa ja askeltarkkuutta
  • Toista reitti 5-8 kertaa reiluin palautuksin. Myöhemmillä viikoilla rakenna “teippireitti” haastetta nostaen toiseen paikkaan. Kaatumisten, kömmähdysten ja horjahdusten määrä olkoon vakio! Moka on lahja, joka kertoo taitosi rajat
  • Huomaa, että etenkin pidemmällä reitillä, josta vain osa merkattu, voit toteuttaa harjoitteen esim. tasavauhtisen vauhtikestävyystreenin yhteydessä
  • Tee vielä lyhyt loppuverryttely twistaamisesi jälkeen

Kaatumisten määrä on vakio! Ja kaverin kanssa kaatuileminenkin on kivempaa.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X