Viikko 24 – Muista pyhittää aktiivinen lepopäivä!

Avara mieli löytää uusia askareita lepopäivänäkin. Tässä kirjoituksessa muutamia ehdotuksia lepopäivän ratoksenne!

Miten lepopäivä tulisi viettää? Voiko lepopäivänä kehittyä muuta kuin palautumisen kannalta?

Lepopäivä – vaikea käsite. Mistä lepäät, kuinka paljon lepäät, millaisen toiminnan luet levoksi… ja ennen kaikkea: mitä lepopäivänä voi tehdä? Viikon alussa on erinomainen hetki eheytellä elimistöä ja keskittyä viikonlopun treeneistä palautumiseen, mutta tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että makaisit koko päivän jalat seinällä ja minimoisit kaiken liikkeen. Lepopäivänä on hyvä pitää huoli siitä, että vältät sellaista liikuntaa, josta olet palautumassa. Monesti hyvin kevyt aerobinen kuormitus, lihashuolto tai niveliä vetristävä liikunta palauttaa paremmin kuin passiivinen totaalilepo. Lepopäivänä voi kehittää esimerkiksi taidollisia ja toiminnallisia ominaisuuksia, kunhan vain huomioi kokonaiskuormituksen.

Tässä sopivan polkujuoksuspesifi top 5 -aktiviteettilista kesäiselle lepopäivällesi!

  • Palloile! Pelaile katukorista, padelia, pingistä tai neppaile futiksella. Suosikkini on rauhallinen, jaloilta tarkkuutta vaativa jalkapallon kuljettelu, pomputtelu ja temppuilu. Jalkapohjakuljetuksilla joko kävellen tai pienellä hölköttelyllä saat luotua askeltarkkuutta kehittäviä pallodrillejä. Melkein mikä tahansa pallolaji pitää sinut liikkeessä suuntiin, joita varsinkaan helpoilla poluilla et juuri kohtaa. Muista kuitenkin pitää syke hyvin maltillisella tasolla!
  • Suppaile tai vesijuokse! Molemmat ovat hyviä huoltavia liikuntamuotoja, ja etenkin suppailu antaa corellesi ja tasapainollesi pientä haastetta kuin huomaamatta
  • Frisbeegolf! Tutustu lajiin, tai jos laji on jo tuttu, vaikkapa uuteen kenttään. Oma ehdotukseni on ns. nopeusfrisbeegolf, jossa rata kierretään “aikaa vastaan” hidasta kävelyä nopeammin. Saat tästä versiosta pelillisemmän niin, että lisäät radalla kuluneeseen aikaan (minuuteissa) oman tuloksesi siten, että alle par-arvon pelattu kierros vähentää kokonaisajasta minuutin jokaista alle parin mennyttä heittoa kohti, ja yli parin menneet heitot lasketaan heitto ja lisäminuutti -kaavalla mukaan kokonaistulokseesi. Älä kuitenkaan hamua kierrosta kieli vyön alle kirmaillen, sillä tänään on lepopäivä
  • Kävelysuunnista. Etsi uusi kohde ja tutustu siihen hitaasti kävellen ja kartalla pysyen. Tee itsesi kanssa sopimus, että et juokse askeltakaan, vaikka metsä olisi kuinka kutsuva tahansa. Kamera toimii tarvittaessa tehokkaana jarruna
  • Kikkaile kevyesti kehollasi! Läheltäsi varmasti löytyy jokin puisto tai kenttä, jossa tasapainolla, kiemurrella yli ja ali esteiden, harjoitella parkour-tyylisiä taitoja. Ja taas aivan rauhallisesti
  • Ekstra-ehdotus: tanssi yksin tai tois(t)en kanssa!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X