Viikko 28 – Jännitys-rentoutus -venyttely och samma på svenska!

Tässä jännitetään takareittä, jonka jälkeen lihas rentoutuu paremmin ennen venytysvaihetta. Här aktiveras baklåret för att sedan slappna av bättre innan töjningen.

Jos normaalit venyttelytekniikat eivät maistu, tai jokin lihasryhmäsi kuntoutusta tai erityistä huomioita, kokeile jännitys-rentoutus -tekniikkaa.

Onko venyttely harjoittelua? No, ainakin kahdessa mielessä on. Ensinnäkin käytät aikaa itsesi kehittämiseen: palautumisen parantamiseen, liikkuvuuden palauttamiseen ja aineenvaihdunnan kohentamiseen. Toiseksi käytät aikaa asiaan, josta palautuminen vaatii keholta aikaa ja adaptaatiota.

On olemassa erilaisia venyttelytekniikoita. Staattinen venyttely ei välttämättä sovi kaikille, mutta esimerkiksi aktiivisella ja eristävällä dynaamisella venyttelyllä saanet samat hyödyt kuin pitkillä venytyksillä. Jännitys-rentoutus -tekniikalla taas pääset parhaiten huoltamaan lihastyöstä jumiutuneita yksittäisiä lihaksia.

Seuraavaksi annan esimerkin takareiden jännitys-rentoutus -tekniikasta.

  • Jännitä lihasta eri kulmissa esimerkiksi tuolissa istuen kantapää lattiaa vasten. Jokaisen lyhyen 2-5 sekunnin jännityksen jälkeen venytä takareittäsi jalka melkein suorana niin, että pyrit pitämään alaselän suorassa. Suuntaa vatsaasi, älä otsaasi, kohti etureittäsi
  • Pysy venytysasennossa noin 20 sekuntia
  • Toista nämä kaksi vaihetta vuorotellen 5-8 kertaa
  • Pyri syventämään venytystäsi kerta kerralta
  • Voit tehdä jännitys-rentoutus -venytykset vastaavalla kaavalla muihinkin suuriin jalkojen lihaksiin

Här kommer ett exempel på hur du kan töja baklåret med kontraktion-avslappningsteknik:

  • Aktivera muskeln genom att sitta på en stol och pressa hälen mot marken. Variera genom att hålla knäet böjt i olika vinklar. Spänn muskeln i 2-5 sekunder, varefter du töjer baklåret genom att sträcka ut knät och fälla dig framåt med rak rygg. För magen, inte pannan, mot framlåret.
  • Stanna i töjningen cirka 20 sekunder
  • Upprepa dessa två skeden turvist 5-8 gånger
  • Försök att komma djupare ner i töjningen för varje gång
  • Du kan utföra töjningar på motsvarande sätt för andra stora muskelgrupper i nedre extremiteten

Hälsningar från Åre!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X