Viikko 42 – Syksyinen yövaellus

Öiset näköalat ja yksittäiset valot lumoavat ultravaeltajan mielen.

Loka-marraskuiset viikonloput ovat täydellisiä öisen vaelluksen toteuttamiseen! Ei vielä niin kylmä, että nesteet jäätyisivät tai jalkoja palelisi. Ei enää niin väririkasta luontoa, että pitkä lenkki olisi välttämätöntä juosta päivännäöllä ruskaa ihastellen. Ehkä ei suuria tavoitteitakaan ylimenokauden ympärillä. Siispä nappulat jalkaan, reitti haltuun, kenties sauvatkin käteen ja eikun pitkälle marssille yön yli!

Tämän treenin voit tehdä itseäsi selvästi joko kovempi- tai heikompikuntoisessa seurassa. Pitkä vaellushenkinen yöjotos on myös hyvä elementti rypäsviikonloppuun – etenkin jos tavoitteesi edellyttää kamppailua pimeää ja univajetta vastaan.

Tee vaikka näin!

  • tavoittele pitkää, siis ultrapitkää, hidasta treeniä. Keskisyke välillä 55-65% maksimista olisi tähän harjoitukseen sopiva
  • kävele tai juoksukävele koko yö tai ainakin sen puolikas suhteellisen tutussa maastossa. Huomioi, että pimeässä monenkin monta kertaa kuljetut paikat saattavat näyttää yllättävän vierailta. Esim. mukava ja hyvin tuntemasi 10-20 kilometrin polkulenkki on varmempi vaihtoehto kuin uusien reittien raivaaminen
  • lataa lamppusi ja tee muhkeat eväät mukaan otettavaksi. Voit myös jemmata reitin varrelle eväs- tai vesihuollon, jotta matkan taittaminen sujuisi kevyemmällä repulla. Ota varavirtaa ja -valoa mukaan, sillä pilkkopimeässä metsässä on pirullinen kulkea, vaikka polku olisikin tuttu. Pukeudu normaalia lämpimämmin
  • pyri pitämään tasaista vauhtia
  • muista nukkua ennen ja jälkeen yövaelluksesi ja korvaa mahdollinen univelka jälkeen päin pidemmillä yöunilla

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X