Viikko 12: Lounasjumppa

Huomaatko työpäivän jälkeen istuneesi koko päivän samassa paikassa? Etätöitä kotona tehdessäsi et ehkä ole edes siirtynyt pois paikaltasi nauttimaan lounasta, vaan olet hotkaissut sen nopeasti päätteen äärellä. Huomaatko illalla, ettet ole käynyt koko päivänä ulkona?

Raitis ilma tekee hyvää! Oulussa kevät etenee niin vinhaa vauhtia, että Eeva Törmänen pääsi jo jumppaamaan kotiterassilleen.

Otapa tavaksesi lounaslenkki tai -jumppa. Aivan kuten työpäivä sisältää lounas- ja kahvitauot, voit asettaa työpäivään sopivat aikavälit ja kellonajat myös taukoliikunnalle. Jo lyhyt taukojumppa parantaa tutkitusti keskittymiskykyä, tehostaa ajattelua ja luovuutta sekä ehkäisee paikallaanolon haittavaikutuksia. Kun vetristät lihaksiasi säännöllisesti, on sinun helpompi lähteä tekemään treeniä työpäivän jälkeen. Myös palautuminen treeneistä on nopeampaa ja laadukkaampaa, kun edistät aineenvaihduntaa tekemällä taukojumppaa säännöllisesti. Aina parempi, jos pystyt toteuttamaan jumpan ulkona; ulkona on helpompi hengittää ja ulkoliikunta tuottaa myös enemmän endorfiineja, jotka parantavat mielialaa.

Oheisessa videossa on esimerkkiliikkeitä kahvakuulan kanssa tehtynä. Liikkeitä voi tehdä ilman lisäpainoa, tai kahvakuulan tilalla voi olla vaikka vedellä täytetty pullo, josta saan hyvän otteeen. Valitse oheisesta videosta suosikkiliikkeesi tai hyödynnä jo olemassaolevaa omaa liikepankkiasi.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X