Suosituimmat uudet polkujuoksuvarusteet 2021

Oletko hankkimassa uusia vermeitä tai vaatteita tuleville polkujuoksuseikkailuihin? Juuri nyt tarjolla on paljon sellaisia uutuustuotteita, joiden avulla juoksuaan voi seurata huomattavasti paremmin.

Myös juoksun nautinnollisuutta parantavia vaatteita sekä ravinteita on tarjolla lähes jokaiseen eri lähtöön, mutta tässä artikkelissa keskitymme kelloihin ja kenkiin.

Vinkit kelloihin

Yksi monipuolisimmista välineistä poluilla juoksemiseen on luonnollisesti laadukas kello. Pelkällä aikaa ottavalla mallilla et suoritustasi paljoa paranna, mutta uudet älykellot ovat tuoneet mukanaan paljon sellaisia ominaisuuksia, joiden avulla pystyt parantamaan juoksukokemustasi.

Hyvän kellon näyttö on selkeä ja näyttötaulu yksilöitävissä sinun tarpeisiin.

Ensimmäinen loistava ominaisuus näissä laitteissa on tarkkaakin tarkempi GPS-seuranta. Nykyaikaisten GPS-kellojen tarkkuus on on muutamia metrejä, joten se on täysin riittävän tarkka poluilla juoksemista varten.

Laadukkaan GPS-seurannan avulla voit esimerkiksi tallentaa aikaisempia polkujasi, seurata toisten juoksemia polkuja tai vain tarkastella juoksetko polun päästä päähän nopeammin kuin aikaisemmin.

Toinen loistava ominaisuus näissä kelloissa on se, että voit mitata niillä sykettäsi. Pulssia mittaamalla pystyt mittaamaan kuntosi kehittymistä viimeisten viikkojen tai kuukausien aikana. Jos sinulla on omat optimaaliset harjoitustasot tiedossa osaat myös helpommin pitää treenit oikeilla tehoalueilla.

Harjoitteletko oikeilla sykkeillä?

Lähtökohtaisesti yksikään älykello ei ole absoluuttisesti paras. Tämä johtuu siitä, että niiden hinnoittelu lähtee muutamasta kympistä aina muutamaan sataan euroon asti. Siksi sinun kannattaakin valita sellainen kello, joka soveltuu parhaiten sinun budjettiisi ja käyttötarkoituksiisi.

Lista älykellon hankintaan:

Hyvällä älykellolla pääset myös surffaamaan internettiä tai vaikka tilaamaan ruokaa lenkin päätteeksi. Juoksun lomassa voi vaikka kätevästi kuunnella kellon lukemana tietoa siitä, että mitkä ovat parhaat netti kasinot ilman rekisteröitymistä tai jopa pelata näitä pelejä vahvstimalla maksut kellolla. Sen jälkeen peleille onkin mukava suunnata, kun juoksun aikana on kerinnyt kuunnella kaikki tärkeimmät tiedot uusista sivustoista ja uutisista niitä koskien.

Uusista kengistä lisää nopeutta

Kun jalat rullaavat polulla mukavan pehmeästi, on juokseminen nautinnollista. Syyspolut voivat olla liukkaita, joten nyt kannattaa valita normaalia pitävämmät kengät maastoon. Korkeat pohjan nappulat voivat parantaa pitoa pehmeillä alustoilla, mutta pohjan kumiseoksen koostumus on tärkein kallioilla ja kivillä.

Toinen asia johon sinun kannattaa kiinnittää huomiota ovat kenkiesi vaimennus. Jos vietät jalkojesi päällä useita tunteja kerrallaan kannattaa pehmusteeksi valita hieman normaalia pehmeämmät kengät. Paksu pohja myös pehmentää alustan epätasaisuuksia, mutta toisaalta vähentää ketteryyttä.

Olemme aikaisemmin koonneet kattavia vertailuja eri kengistä, sekä niiden ominaisuuksista. Voit lukea niistä kokemuksia ja arvosteluita kätevästi alla olevan listan avulla:

Luonnollisesti sinun kannattaa pitää mielessä myös se, että vaikka kokemukset ovat arvostelujen aikana olleetkin hyviä tai huonoja, kannattaa sinun aina mennä liikkeeseen sovittamaan kenkiä ennen ostopäätöstä.

Näin varmistut siitä, että kenkä sopii täydellisesti lestiisi sekä asusteisiisi. Mukavia polkukilometreja!

Hanki kengät jotka sopivat sinulle tyypilliselle alustalle.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X